69114  Україна, м. Запоріжжя, вул. Героїв 93-ї бригади б. 28 оф. 37

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕННОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

"ДЕМОС"

Продукція

Розширювальні мембранні баки

         ТОВ «Демос» пропонує широкий асортимент мембранних розширювальних баків для систем опалення, холодного та гарячого водопостачання наступних відомих виробників VINAR, Zilmet, Flamco, Imera, Varem.

         У системах опалення вода не підлягає стиску, тому будь-яке збільшення об'єму води має бути розподілене за допомогою розширювальної ємності, спеціально розробленої для цього.

         Мембранні розширювальні ємності для систем опалення призначені для створення замкнутих систем опалення різного об'єму в котеджах, житлових будинках, що мають індивідуальну систему опалення та інші споруди.

 

Як підібрати розширювальний бак для системи опалення:

Формула підбору ємності:

V = (e * C) / ((1 - (Pi / Pf))

Vu = загальний корисний об'єм бака = Vi - Vf

Vi = початковий обсяг = V

Vf = кінцевий об'єм

e = коефіцієнт розширення, що відповідає різниці між температурою води холодної системи (опалення вимкнено) та максимальною робочою температурою. У стандартних системах: e = 0,04318 (Tmax = 99 ° C - Tmin = 10 ° C)

C = загальний обсяг води в системі, включаючи котел, трубопровід, радіатори і т.д. (У середньому має значення між 10 і 20 літрами на 1.000 Ккал/год вихідної потужності котла).

Pi = Початковий тиск (абсолютний) ємності.

Цей тиск не повинен бути нижчим від гідростатичного тиску в тому місці, де бак приєднаний до системи.

Pf = максимальний операційний тиск (абсолютний) запобіжного клапана, враховуючи будь-яку різницю в рівнях між ємністю та запобіжним клапаном.

 

Приклад підбору ємності:

C = 500 литров

Pi = 1.5 бар (=2,5 ata)

Pf  = 4 бар (=5.0 ata)

V = (0,04318 * 500) / ((1 - (2,5 / 5)) = 43,2 л

Переваги мембранних баків:

• Мембранні баки придатні для води будь-якого типу, зокрема з підвищеним вмістом кальцію. Вода контактує лише з мембраною, що зменшує можливість корозії бака. Мембрана виготовлена ​​з бутилу чи натуральної гуми, тому вона придатна для використання у питному водопостачанні. Мембранний бак у порівнянні з напірним баком без мембрани має значно більший корисний об'єм, що витісняється. Виключено ризик забруднення питної води. Мінімальна необхідність у підкачуванні повітря. Економічний та швидкий монтаж бака.

Мембрану легко замінити. Довгий термін служби мембрани обумовлений відсутністю тертя мембрани стінки бака. Насос та допоміжне обладнання можуть монтуватись на спеціальному майданчику, на стінці бака.

Влаштування та робота:

• Конструктивно мембранний бак є сталевою судиною, всередині якої знаходиться еластична оболонка (мембрана) з бутилу. Матеріал мембрани гігієнічний. Горловина мембрани з'єднана герметично з кришкою бака, на якій розташований патрубок для приєднання до системи. Вода знаходиться усередині мембрани. Це означає, що вода безпосередньо не контактує із стінками бака. Простір між мембраною та стінками бака заповнений повітрям. Попередній (заводський) тиск повітря можна підвищити та знизити через ніпель, аналогічний ніпелю автомобільної шини.

Технічні дані:

• Зазначаються в інформаційній табличці, наклеєній на баку.

Матеріал корпуса:

• Вуглецева сталь глибокої витяжки

Робочі температури:

• З мембраною з натуральної гуми -10 ... +50 ° С (для опалення -10 ... +100 ° С)

• З мембраною з бутилу -10 ... +50 ° С (для опалення -10 ... +100 ° С)

Максимальний робочий тиск:

• Для баків з повним об'ємом до 80 л 8 бар

• Для баків з повним об'ємом від 100 л 10 бар

Випробовано при тиску:

• В 1,5 рази вище ніж max робочий тиск

Забарвлення:

• Порошкове напилення